Gymnastikkläder

När man tränar gymnastik är det bra att se till att ha passande kläder. Det här är avgörande för att kunna träna rätt och bra. Om kläderna inte är anpassade för denna idrott kan det bli svårt att kunna röra sig. Det behöver vara kläder som sitter tajt på kroppen för att maximera rörligheten och att det inte är något som är i vägen.

Inför tävlingar finns det specialgjorda dräkter i flera olika varianter med glitter, paljetter och färgglada färger. Det är viktigt med att dräkterna är fina och stilrena inför tävlingarna och att håret är stramt och fint uppsatt, för att det både ska se fint ut och håret inte ska vara i vägen.

Något annat som är avgörande för att kunna utföra gymnastiken rätt och bra är skor. Det finns speciella skor som är gjorda för just utövande av gymnastik. Dessa skor påminner mycket om balettskor och är väldigt tunna. Det är viktigt att använda dessa skor för att kunna ha ett bra grepp och att vara stabil. Men i de alla flesta fall brukar gymnaster inte använda sig av skor och vara barfota för att kunna vara så stabila och lätta på fötterna som möjligt.