Att äta rätt

Inom alla träningsformer är det viktigt med en bra kost och att äta rätt. Samma principer gäller även för gymnastiken, det kan till och med vara mer viktigt att hålla rätt kost när man tränar gymnastik.

Eftersom detta är en idrott som kräver väldigt mycket styrka och stabilitet, kräver det även att man äter rätt för att kroppen ska orka.

Det är framförallt viktigt med proteiner och mat som ger mycket energi för att musklerna ska orka och för att man ska ha tillräckligt med energi för att kunna träna.

Något som bör undvikas innan träning och speciellt en tävling är att äta mycket och snabba kolhydrater.

Snabba kolhydrater påverkar kroppen på så sätt att musklerna inte har samma uthållighet och att man även blir snabbare trött. Det är bra att hålla sig till en kost med mycket grönsaker, proteiner och långsamma kolhydrater för att vara mer uthållig och för att ha mer energi.

Kosttillskott och vitaminer

För att ge kroppen mer energi och stryka kan det även vara bra att ta extra kosttillskott och vitaminer. Man kan ta multivitaminer för att se till att man får i sig alla de vitaminer och mineraler kroppen behöver och för att syresätta kroppen.

Detta hjälper till med att ha tillräckligt med energi för att kunna träna och förbereda sig för de olika tävlingar man vill/ska delta i.

En väldigt bra vitamin för någon som tränar är omega3, denna vitamin ger en energikick till kroppen. På det här sättet kommer man att alltid vara tipptopp inför sina tävlingar!