Gymnastik i Kina

Kina är ett land som är har näst flest medaljer, guld och en otrolig succé inom gymnastik. Men detta kommer också med ett pris då barnen får börja öva i väldigt tidig ålder och ofta stängs av ifrån omvärlden.

Barnen börjar träna i en väldigt ung ålder och det råder hård disciplin på de idrottsskolor där de lär ut gymnastik. Ofta får de bo på skolorna eller spendera mestadel av sin tid där, de får träna från morgon till kväll och det är viktigt att de gör bra ifrån sig.

Tyvärr så använder sig av extrema träningsmetoder som driver barnen till en bristningsgräns. Det är bland annat extrema stretchövningar där barnen ska tänja på sina kroppar så mycket som möjligt, till den grad att många barn gråter.

Föräldrar är medvetna om de extrema träningsformerna men detta är tråkigt nog det pris det kostar att kunna få sina barn att kunna bli bra nog att träna och vinna OS.

Många av barnen förlorar sin tid i skolan och deras utbildning påverkas även på grund av deras träning, då det måste träna flera timmar om dagen. Att lyckas inom gymnastik är så viktigt att många går miste om sin barndom.