Gymnastisera med nya implantat

Det är viktigt att inte börja träna för häftigt efter en bröstoperation. Detta gäller speciellt om du utför gymnastik. Under gymnastik rör du hela kroppen och använder främst din egen kroppsstyrka för att utföra rörelser. Att dra sig uppåt i ringar, göra konster i trapetser eller hoppa runt och göra volter på plintar kan skada dina nya implantat trots att dagens bröstimplantat från https://motiva.health/sv/ är av högsta kvalitet.

Nästa generationens bröstimplantat enligt https://motiva.health/sv/

För att kunna återgå till ett normalt liv så snabbt som möjligt och minimera ärren så är det viktigt med rätt implantat. Motiva eller https://motiva.health/sv/ har de bästa implantaten för din bröstförstoring och tillåter dig att återgå till gymnastiken relativt snabbt. Vi förstår att det kan vara viktigt för dig eftersom du kanske tävlar på hög nivå eller älskar att gymnastisera av olika anledningar. Men även ni som älskar det kanske vill förändra formen på era bröst.

Att tänka på efter operationen gällande rörelser

Alla typer av armrörelser är i stort sett omöjliga efter en bröstoperation. Till och med att trycka ner spolknappen på toaletten kan bli ett hinder. Eftersom gymnastik är mycket krävande för kroppen så är det bra om du börjar med ett rörelseprogram relativt snabbt efter operationen, det vill säga några veckor efter att du fått implantaten. Vänta i minst två veckor så att läkningsprocessen kan sätta igång utan problem. Börjar du för tidigt kan du få kapselbildning eller fula ärr samt blödningar. Du kan gå lugna och kortare promenader efter några dagar men inte anstränga arm- och bröstmusklerna.

När du är redo kan du sätta igång med ett rörelseprogram så du får tillbaka rörelserna i armarna. Använd axelleden och rotera armen en aning cirka tre gånger om dagen utan att lyfta något tungt samtidigt.

Inför första gymnastiken

Efter några månader är du redo att så smått börja sätta igång att gymnastisera igen. Dra inte på för fullt utan se efter själv vad du klarar och inte. Gör det ont så sluta. Det kan vara bättre att undvika riktigt tuffa pass som att dra dig upp med hjälp av ringar eller göra konster där det krävs en enorm bröst- och armstyrka. Istället kan du testa att göra volter och att göra rörelser på marken men inte vara för tuff gällande överkroppen. Med tiden kommer du få tillbaka styrkan. Du kan dock träna lite styrka på fritiden med lättare hantlar för att långsamt bygga upp din armstyrka igen. På så sätt vänjer du kroppen och dig själv.

Kan man träna fullt ut igen?

Så småningom kommer du att kunna träna helt och fullt igen. Efter ett tag kommer dina bröst bli som en del av dig, speciellt om du valt de bästa implantaten från https://motiva.health/sv/.

Hälsoförmåner och redskap